Pastovaný med

8.00
Posielame ihneď
  • Zoznam variantov
Výška poštovného
Možnosti platby

Pastovaný med - obsahuje jemnú arómu z nektáru širokého množstva kvitnćich rastlín. Pastovaný med je prírodný kvetový med (väčšinou repkový), v ktorom zostávajú neporušené všetky biologicky aktívne látky ako sú enzýmy, vitamíny a minerálne látky.

Krajina výrobySlovensko Pôvod surovín100% Slovensko Druh meduPastovaný med

K výrobe 1 kg medu včela musí zozbierať nektár z najmenej troch miliónov kvetov a prekonať pritom celkovú trasu, ktorá je zodpovedajúca dĺžke priemeru našej zemegule. Včela zbiera nielen nektár a peľ, ale aj medovicu. Včela medonosná môže naraz priniesť do úľa až 60 mg nektáru, medovice a vody.

    Keď včely lietajú okolo kvetov, zbierajúc nektár, na ich tele sa hromadí peľ. Počas letu včela zbiera peľ do košíka na zadných končatinách a presunie ho do úľa. V mede môže byť až 100 tisíc peľových zŕn v 10g medu. Sú tak malé, že ich nie je možné vidieť voľným okom. A práve pomocou týchto zŕn môžeme určiť, v prípade pochybností, aký má med pôvod.

    Včelí med je veľmi bohatý na antioxidanty, čo sú ochranné prvky, ktoré deaktivujú voľné radikály, ktoré môžu viesť k vážnym ochoreniam. Pri účinkovaní v tele med uvoľní jeden elektrón, ktorý deaktivuje radikály, ktoré sú agresívne pre zdravé bunky.

Včelí med :

  •     je najstaršie sladidlo ľudstva
  •     je zmes jednoduchých cukrov, ktoré sú ľahko stráviteľné a prechádzajú priamo do krvi
  •     na rozdiel od cukru nezaťažujú tráviace orgány a obličky
  •     obsahuje dôležité biologické látky (enzýmy a fermenty), cenné minerálne látky, vitamíny a pôsobí     antibakteriálne
  •     pri pravidelnej konzumácii pozitívne ovplyvňuje dlhovekosť
  •     má upokojujúce účinky na nervovú sústavu, odstraňuje telesnú a duševnú námahu
  •     je nepostrádateľný vo výžive detí, športovcov, rekonvalescentov a starých ľudí
  •     v dávnych dobách ho konzumovali členovia panovníckych rodov, aby boli urastenejší, zdravší a vynikali intelektom
  •     vo vyspelých krajinách je ročná spotreba medu na osobu 1,5kg a u nás iba 250g, ale spotreba cukru 40kg
  •     je vhodným sladidlom do čiernej kávy, doplňuje jej arómu
  •     kryštalizácia (tuhnutie) je prirodzená vlastnosť medu, jeho kvalita, chuť a vôňa sa tým nemení
  •     mechanickým narušovaním procesu kryštalizácie bez konzervačných prísad vznikne tzv. pastovaný med, ktorý má   jemnú konzistenciu, netečie a je ľahko roztierateľný
Všeobecné (vlastnosti)
Krajina výroby:
  • Slovensko
Pôvod surovín:
  • 100% Slovensko
Včelie produkty (vlastnosti)
Druh medu:
  • Pastovaný med

Nenašli sa žiadne príspevky

Už si produkt vyskúšal?

Podeľ sa o svoju skúsenosť a pomôžeš ďalším sa správne rozhodnúť.

Napísať recenziu
Rýchle a kvalitné doručenie

Možnosť osobného odberu priamo u predajcov

Kvalitné produkty

Predaj iba domácich overených produktov

Podpora lokálnych výrobcov

V neľahkej dobe