Eko VALENTÍN môže byť SUPER !!!

18/01/2022
Tipy na ekologické darčeky na Valentína

Daruj Eko Valentína a traja budú šťastní !!!

Urob radosť svojmu Valentínovi alebo Valentínke a obdaruj ich eko darčekom vyrobeným blízko TEBA!!!  Urobíš radosť Tvojmu Valentínovi, podporíš lokálneho blízkeho výrobcu, ktorí bude mať motiváciu ďalej vyrábať a zlepšovať sa a zároveň pomôžeš aj planéte.

My na ekokrajina.sk podporujeme lokálnych najbližších výrobcov, ktorí sa snažia vyrábať z udržateľných materiálov a ekologicky, a tak pomaličky meníme situáciu vo svete na lepšiu a lepšiu. K tomu, aby mali výrobcovia neustálu motiváciu ísť ďalej, potrebujú podporu od nás všetkých. Ak ich my nepodporíme, ich snaha veľmi rýchlo zanikne a vyjde nazmar.

Je až neuveriteľné aké množstvo ľudí na Slovensku a v blízkom okolí sa tak neuveriteľne snaží.  Naši ĽUDIA sa snažia vyrábať s udržateľných materiálov, ekologicky a s nesmiernou láskou.  Cítiť, že im nie je ľahostajné, kam smeruje tento svet a svojím konaním ho pomaličky menia na lepší a lepší. Všetko chce čas a nikto nie je dokonalý, a ani výrobcovia nie sú dokonalí. Popri svojich výrobkoch predávajú aj výrobky od iných možno aj zahraničných výrobcov, ale len preto, aby mohli prežiť. Ale ak budeme my zákazníci práve takýchto ľudí podporovať a ukazovať im smer, oni nám s radosťou vyhovejú. Je na nás spotrebiteľoch, aký smer určíme, či nám bude ľahostajné, čo si kupujeme, hlavne že je to lacné alebo sa naozaj budeme zaujímať kto vyrába daný produkt, odkiaľ pochádzajú suroviny a u koho naozaj zostanú nami zaplatené peniaze. 

Budeme veľmi veľi radi, keď podporíš našich lokálnych výrobcov, a možno si aj kúpiš od nich nejaký ten malý darček pre Tvojho Valentína alebo Valentínku. Budeme radi aj za sledovanie a zdielanie nás ďalej pre viacej tipov. Tvoja ekokrajina.

Tipy na eko Valentína

Slovenské ovocné vínko s konopou

Spravte si pekný Valentínsky večer spolu s nezvyčajným ovocným vínkom s výťažkom z konope. Tieto vínka a iné konopné lahôdky ako sirupy, elixíry, cbd oleje, konopné čajíky a iné nealkoholické nápoje vždy s pridaním konopného výťažku, vyrába slovenský výrobca z Prešova. Konope je pestované tiež veľmi blízko - v Čechách. Nealkoholické produkty neobsahujú THC a nemajú psychoaktívne účinky, čiže sú vhodné aj pre deti. Tak na Valentína!!!




Cyklo Káva OUCafé

Čerstvo praženú kvalitnú kávu OUCafé pripravujú pražiari kávy z Trenčína a  zároveň cyklistickí nadšenci. Preto spojili ich vášne do spoločného  produktu a vznikla Cyklo edícia čerstvo praženej kávy. Majiteľa  pražiarne pod hradom Matúša Čáka Michala priviedol ku cyklistike jeho  otec, ktorý pretekal za Duklu Trenčín, neskôr pôsobil ako mechanik klubu a reprezentácie.

 Mišovu celoživotnú vášeň pre cyklistiku sprevádza už 10 rokov praženie kávy. Z histórie vieme, že cyklistika a káva patria k  sebe. Eddy Merckx a Faema, cykloklub Café de Colombia, či  Trek-Segafredo. To by bol zaujímavý Valentín, čo poviete?




Šperky nie len pre Vašich miláčikov

Šperky zo zlata a striebra nie len pre štvornohých miláčikov vyrába slovenský výrobca My LUX Paw. Takisto má v ponuke krmivo aj granule tej najvyššej kvality, vodítka a totálne boostery imunity pre Vašich zvieracích miláčikov. Ak chcete dať niečo na Valentína svojim zvieratkám niečo výnimočné, ale aj lokálne zároveň, toto je výborná voľba.




Stromčeky Šťastia

Potešia Valentínky ale aj Valentínkov. Je to pôvabný darček, ktorý okrášli Váš interiér a prinesie šťastie do domu. S láskou vyrába pani Helenka z Považskej Bystrice z korálkov, ktoré sa vyrábajú v Českej republike. Prírodné kamene na ktorom sú stromčeky, sú originálne a jedinečné a starostlivo vyberané z rieky Váh.


Kozmetika v skle Modrá púpava

Eko kozmetikou slovenskej značky Modrá Púpava potešíte nielen malé aj veľké žienky, ale aj oteckov, ktorí si potrpia na prírodnú kozmetiku. Táto kozmetika obsahuje len tie najprírodnejšie oleje a zložky, ktoré dodajú Vašej pokožke presne to, čo jej chýba. Používajú napr. kvalitný ružový olej, moringový, harmančekový, argánový a ďalšie fajnotky.  Novinka je aj obsah slimáčieho slizu na omladenie pokožky v niektorých ich produktoch. Navyše táto kozmetika je eko zabalená iba v tmavom skle, ktoré je recyklovateľné. Tmavosť skla je dôležitá pre čo najdlhšie uchovanie produktov.






Kabelky, tašky batohy Ammyla

Kamila Gemerská je autorkou a zakladateľkou slovenskej značky kabeliek, tašiek a batohov Ammyla. Snaží sa o návrat k prírode, jednoduchosti a čistote. Preto stavila na materiály ako sú koža, ľan či bavlna. V jej kolekciách majú stále miesto kabelky z pravej kože. Tento materiál berie Kamila zo slovenských a talianskych koželužní. Obľúbené sú tiež praktické batohy. „Našou špecialitou sú ale ručne maľované kabelky,“ vraví Kamila. Keďže študovala maľbu, ktorá je jej veľký koníček.




Eko obal na notebook, dokumenty, mobil nie len pre tatinov

Produkty z recyklovaného šatstva a použitých plastov!!! Takýto skvelý nápad dostali a aj zrealizovali naši geniálni slovenskí ľudia zo sobi.eco. Pracujú s odpadovými materiálmi a vracajú ich späť do výrobného cyklu. Znovu využívajú obnosené oblečenie a plasty. Produkty im pomáhajú ručne vyrábať zdravotne a sociálne znevýhodnení ľudia na Slovensku. Svojou činnosťou prispievajú k zvyšovaniu povedomia o zodpovednej výrobe a spotrebe na našej planéte, ktorá má len obmedzené zdroje. Porozmýšľajte aj Vy o Valentínskom darčeku od sobi.eco, majú v ponuke tašky, obaly na telefóny, okuliare, obaly na notebooky, dokumenty, fľašky...





Tuhé mydlá a tuhé šampóny Ľúbava

Viete že tuhé mydlá a šamóny sú oveľa ekologickejšie ako tekuté? V tekutých mydlách a šampónoch je voda, ktorá aby sa nepokazila musí obsahovať konzervanty. Navyše sa ušetrí kopa veľkých plastových balení na tekuté mydlo. V tuhom mydle alebo šampóne sa počas mesiacov zrenia voda vyparí. Aby bolo pevné mydlo kvalitné, žiadne konzervanty nepotrebuje a namiesto obyčajnej vody môže obsahovať kvalitné prírodné oleje. ???? Vyberte si voňavé mydielko alebo šampón pre Vášho Valentína od slovenskej značky Ľúbava.




Darčekové potravinové balíčky

Darujte kvalitné slovenské mňamky, vyrobené s láskou ako od babičky. Napríklad slovenská firma pod značkou Sladký košík všetky výrobky vyrába na Slovensku a sú určené pre zákazníkov, ktorí vedia oceniť chuť poctivých produktov.  Vyrábajú poctivo tak, ako to kedysi robili naše mamy a staré mamy. Harmóniu, sviežosť a vitalitu slovenskej prírody, so srdcom pretavujú pre Vás, do každého jedného výrobku. Vysoký podiel kvalitného ovocia a bylín v každom výrobku zaisťuje jeho výnimočnosť a dokonalú chuť pre každého Valentína.





Pravý slovenský med od včelárov

Slovenskí včelári med vôbec neupravujú, nič do neho nepridávajú, a nič z neho neodoberajú. Je presne taký, aký ho vyrobili včielky. Med tepelne nespracovávajú, pretože by poškodili všetky dôležité výživné látky. To sa však o zahraničných medoch a medoch z obchodov za lacné peniaze povedať nedá. Medy v supermarketoch s označením „Slovenský produkt“ sa tak môžu označovať, lebo sú balené na Slovensku. Surovina však pochádza z Číny, Brazílie či Ukrajiny. Cestujú v kovových bareloch stovky až tisíce km. Slovenské medy priamo od včelárov sú však vyrobené výlučne so slovenských kvetov. Takýto zdravý lokálny med je výborný darček pre každého Valentína: babku, dedka, strýka,tetu...


Bonboniéra v tvare srdca naplnená 13 pralinkami

Chocolate Patrik je slovenská rodinná čokoládovňa, ktorá ručne vytvára originálne čokoládové pochúťky z pravej belgickej a slovenskej čokolády. Ich rozmanité množstvo druhov čokolád a príchutí je naozaj výnimočné. Určite týmto originálnym slovenským darčekom potešíte každého milovníka čokolády. Čo viac si môžete priať, ako potešiť srdce aj chuťové bunky zároveň. Tak šťastného Valentína!!!