Viacej o mne

11/10/2021

Volám sa Andrea Kováčová a spolu s manželom Tomášom sme založili projekt ekokrajina.sk Som mamou 3 detí – najstaršie má 17 rokov a niektoré z týchto vecí už mám vyskúšané na vlastnej koži. Od kedy mám vlastnú domácnosť, tak nežehlím žiadne oblečenie, ani sušičku sme si doteraz nezadovážili, aj keď by to pre nás nebol finančný problém. V týchto prípadoch to bolo jednoznačné rozhodnutie  v prospech prírody. Čoho som sa ale nevedela vzdať tak to je umývačka a práčka. Sú to obrovskí pomocníci, to je jednoznačný fakt. V studenej vode som nikdy neprávala, ale snažím sa používať kratšie programy s nižšou teplotou, takisto je to aj s umývačkou riadu. Čo som ale nikdy moc neriešila, je nakupovanie od lokálnych výrobcov, lebo aj to musí chcieť človek riešiť vedome.


Keď sa ale teraz pozerám v čase naspäť, tak som nevedome vždy podporovala lokálne podnikanie. Začínala som podnikať vytvorením portálu, na ktorom som sústreďovala umelecké diela od slovenských umelcov ako obrazy, keramiku, šperky, tapisérie a iné umelecké diela, čiže boli to veci od lokálnych umelcov.  S týmto som sa ale nevedela vôbec uživiť v tej dobe.

Ako prišli do rodiny malé deti, založila som slovenskú jazykovú školu pre deti Happy English, ktorá doteraz úspešne funguje po Slovensku.  Nedala som sa zlákať ani lukratívnou ponukou od medzinárodnej spoločnosti Helen Doron na spoluprácu. Chcela som, aby prosperovali hlavne slovenskí ľudia a aby zbytočne neodchádzali peniaze za licenčné poplatky za franchizing do zahraničia.

Keď deti odrástli, život si pýtal zmenu. Pridala som sa pomáhať môjmu mužovi v oblasti úpravy vody a filtrácie na www.mojavoda.sk,  kde som nadobudla ešte väčší pocit, že znečisťovanie planéty je naozaj tvrdá realita a nie je to len nejaký výmysel. Veľa ľudí má problémy so znečistenou vodou, a my im pomáhame riešiť tieto problémy s vodou už 15 rokov.

No moja srdcová záležitosť je aj tak ekoaktivizmus, vegánstvo a zdravý prírodný životný štýl. Teraz keď už sú deti väčšie, tak sa môžem posúvať ďalej aj v tejto oblasti. A tak vznikla ekokrajina.sk, aby sme podporovali a uľahčovali slovenským a lokálnym výrobcom ich podnikanie, a aby sme šírili osvetu, prečo je lokálne nakupovanie veľmi dôležité aj pre zlepšenie klimatickej krízy.

"Budeme radi, keď sa aj TY pridáš k nám a pred tým ako si niečo kúpiš, si zvážiš, či sa dá kúpiť alternatíva vyrobená lokálnejšie a s udržatelnejších surovín možno aj na ekokrajina.sk. Čím viac nás bude, tým SPOLU dosiahneme VIAC. Ak si výrobca alebo pestovateľ, budeme radi, ak sa na nás obrátiš ohľadom spolupráce. :-)"    
Tvoja ekokrajina.sk
Komentáre

Nenašli sa žiadne príspevky

Napísať recenziu